Storytel

Aloita maksuton kokeiluMaksuton kokeilu vain uusille tilaajille

Storytel

Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu yli 300 000 teoksella.

Valikoima on monipuolinen aina uutuuksista ja bestsellereistä dekkareihin ja elämäkertoihin. Storytel tarjoaa myös runsaasti lasten- ja nuortenkirjallisuutta, tietokirjallisuutta sekä ohjattua mindfulness- ja meditaatiomateriaalia. Kids Mode -tilassa lapset pääsevät kuuntelemaan kirjoja pääsykoodilla.

Kielivalikoima: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, espanja ja italia.

Lahjakorttimahdollisuus (1kk, 3kk, 6kk, 12kk).

 

Rajaton tilaus

16,99e/kk

Kevyttilaus

9,99e/kk (20 h kuukaudessa)

Perhetilaus

20,99e/kk (rajaton tilaus 2 aikuiselle + profiilit 2 lapselle)

25,99e/kk (rajaton tilaus 3 aikuiselle + profiilit 3 lapselle)

Kokeilujakso

Maksuton kokeilu 2 viikkoa (ei perhetilauksissa)

Aloita maksuton kokeiluMaksuton kokeilu vain uusille tilaajille

Plussat

 • Laajin kirjallisuusvalikoima, myös Storytel Orginal -teoksia.
 • Kattava kielivalikoima.
 • Monipuoliset tilauspaketit.
 • Äänikirjojen tarkka kelausmahdollisuus.
 • Lasten oma kuuntelutila, jossa on tarjolla kattava määrä lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Miinukset

 • Kirjavinkkien läpikäyminen ja teosten hakeminen voi olla tarjonnan runsaudesta johtuen työlästä.
 • Tilin hallinointi ei onnistu sovelluksen kautta vaan verkkosivulta.

Ruotsalainen Storytel on Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu. Se tarjoaa yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa asiakkaidensa käyttöön. Valikoima on monipuolinen aina uutuuksista ja bestsellereistä dekkareihin ja elämäkertoihin. Kielivalikoima on laaja: tarjolla on suomen, ruotsin, englannin, venäjän, espanjan ja italiankielistä kirjallisuutta. Myös lasten- ja nuortenkirjallisuuden valikoima on suuri. Storytelin sovelluksessa on käytössä erityinen Kids Mode -tila, jonka kautta lapset pääsevät kuuntelemaan kirjoja aikuisen asettamalla pääsykoodilla.

Storytel-tilaukset:

 • Light-paketin hinta 9,99e/kk (maksimissaan 20 tuntia kuunneltavaa/kk)
 • Unlimited-paketin hinta 16,99e/kk (ei kuuntelurajoituksia)

Lisäksi Storytel tarjoaa kahta erilaista perhetilauspakettia:

 • Family-tilauksen hinta 20,99e/kk, jolla kaksi aikuista voi kuunnella rajattomasti kirjoja. Hintaan sisältyy kahden Kids Mode -profiilin luominen.
 • Family Plus -tilauksen hinta 25,99e/kk, jolla kolme aikuista voi kuunnella rajattomasti kirjoja. Hintaan sisältyy kolmen Kids Mode -profiilin luominen.
 • Perhetilauksiin sisältyvät erilliset käyttäjätilit ja kirjahyllyt.

Uudet asiakkaat voivat kokeilla Storyteliä 2 viikkoa maksutta. Ilmaista kokeilua ei voi hyödyntää Family-tilauksiin. Tilauksen valinta kannattaa tehdä sen mukaan, kuinka paljon kuukaudessa palvelua aikoo käyttää.

Storytelin nettisivuilta on mahdollista tilata Storytel Reader -lukulaite hintaan 99e, jolla voi kuunnella ja lukea e- ja äänikirjoja.

Miten aloitan?

1. Mene osoitteeseen https://www.storytel.com/fi/fi/tilaukset#pricePlans
2. Klikkaa haluamaasi tilausta (Unlimited, Light, Family tai Family Plus) ja luo tili
3. Lataa Storytel-sovellus ja aloita kuuntelu!

Mitä sovellus tarjoaa?

Storytelin sovelluksessa pääset kätevästi jatkamaan aloittamaasi kirjaa, sekä luomaan oman kirjahyllysi, jonne voit tallentaa suosikkikirjojasi tai kirjoja, jotka odottavat lukemistasi. Kirjoja voi myös ladata laitteellesi ja kuunnella niitä offline-tilassa.

Storytel-sovellus antaa maksuttomia kirjavinkkejä, esittelee valikoimansa uutuuksia sekä kuunnelluimpia ja suosituimpia kirjojaan. Sovellus myös suosittelee sinulle lukemista kuunteluhistoriasi perusteella. Kirjavinkit-osio on laaja, ja sitä kannattaakin selailla ajan kanssa!

Voit hakea mieleisiä teoksia myös erillisellä hakutoiminnolla. Sovellus luokittelee kirjat useampaan kategoriaan: jännitys ja dekkarit, true crime, kaunokirjallisuus, rakkaus ja romantiikka, lapset, tietokirjallisuus, elämäkerrat, historia, hyvinvointi ja elämäntaito, uni ja rentoutus, talous- ja liike-elämä, fantasia ja scifi, nuoret, klassikot, erotiikka, podcastit ja artikkelit sekä e-kirjat. Samoja teoksia on löydettävissä useasta eri kategoriasta.

Uni ja rentoutus -kategorian alta löydät mm. ohjattua mindfulness- ja meditaatiomateriaalia sekä rentouttavia äänimaisemia.

Lisäksi Storytelin valikoimaan kuuluvat erityiset Storytel Original -teokset, jotka on luotu varta vasten äänikirjaformaattiin. Teoksia on tarjolla laidasta laitaan, kaunokirjallisuudesta podcasteihin. Storytel Original -teosten laatijoina on mm. tunnettuja kirjailijoita. Osa teoksista on sarjamuotoisia.

Aloittaessasi äänikirjan kuuntelun, voit valita kertojanopeuden, siirtyä luvusta toiseen tai kelata takaisin tai eteenpäin haluamaasi kohtaan. Etenkin kelaustoiminto on Storytelin sovelluksessa näppärä. Voit asettaa myös torkkuajastuksen haluamallesi ajalle, ja sovellus lopettaa kirjan toistamisen automaattisesti tämän ajan jälkeen.

Storytelin käyttäjät pääsevät arvostelemaan teoksia niiden lukemisen jälkeen sekä lukemaan toistensa kirjoittamia arvioita. Storytelin sovellus tilastoi kuunteluhistoriaasi, joten pääset seuraamaan mm. kuuntelemiesi tuntien määrää.

Lasten oma kuuntelutila

Storytelin Kids Mode -tilaan aikuinen kirjautuu salasanalla. Tämän jälkeen sovellus tarjoaa ainoastaan lapsille sopivia kirjavinkkejä. Tarjolla on teoksia 0-6-vuotiaille sekä koululaisille. Kids Modesta löydät myös lyhyitä ja pidempiä iltasatuja ja satuklassikoita. Suosituimpia teoksia perheen pienimmille ovat ovat mm. Disneyn teokset, Muumit, Koiramäki-sarja sekä Risto Räppääjä ja vanhemmille Harry Potterit. Lastenkirjoja on tarjolla myös ruotsiksi.

Kielivaihtoehdot

Muista päivittää sovelluksen asetuksista itsellesi sopivat kielivalinnat. Näin saat kirjavinkkejä kaikilla haluamillasi kielillä.